Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismertető

Az anime angol címéből adódóan témája könnyen kitalálható, hiszen nem más, mint maga a cím jelentése: szellemtörténetek.
A 20 részes anime egy ötödik osztályos lány, Satsuki Miyanoshita és öccse, Keeichiro Miyanoshita költözésével és iskolaváltásával veszi kezdetét. Az új ház felfedezése közben Satsuki összeismerkedik a szomszéd fiúval, Hajime Iowa-val, akir
ől kiderül, hogy leendő osztályának tagja.
Iskol
ába menet kiderül, hogy Keiichiro magával vitte macskájukat, Maya-t az első tanítási napra, és mikor kinyitja táskáját, a cica elfut, egyenesen az iskola mellett található régi kollégiumba, ahova természetesen rögtön követik őt. Itt találkoznak a korábban megismert Hajime-vel, és egy másik fiúval, Reo Kakinokival, akik figyelmeztetik őket a hely veszélyességéről, ugyanis az a hír járja, hogy az épületben szellemek tanyáznak. Megjelenik még a kedves és gyönyörű hatodikos lány, Momoko Koigakubo is. Elindulnak Maya, és Momoko kalapjának keresésére, ám hamarosan rádöbbenek, hogy az épületről keringő pletykák bizony nem alaptalanok, sőt, nagyon is igazak. Innentől kezdve sorra futnak bele a gonoszabbnál gonoszabb szellemekbe, és ami a legrosszabb, az ajtó bezáródott, így nincs menekvés. Végül egy hatalmas szellem, Amanojaku üldözőbe veszi őket, és menekülés közben rábukkannak egy naplóra, amiből kiderül, hogy a szellemüldözés nem is olyan ismeretlen fogalom a Miyanoshita családban, ugyanis a napló korábban halott édesanyjuk tulajdona volt. Segítségével sikerül elüldözniük a szellemet,  ám ekkor még nem tudnak tettük borzalmas következményéről, valamint arról, hogy a szabadon kószáló szellemek elzárása mostantól az ő feladatuk lesz.

A szellemtörténetek rajongóinak kötelező darab, illetve azok számára is, akik szeretik a néha kissé ijesztő, ám mégsem félelmetes 'horror' animéket. A zeneválasztás kissé érdekes, ugyanis mind az opening, mind az ending hangulata vidám a történet műfajához képest.